coffee-forum.net
Promoting coffee discussion.

Main
Date: 13 May 2007 12:41:15
From:
Subject: Brand new Gaggia Syncrony Logic - won't prime
I just received a Gaggia Syncrony Logic Rapid Steam machine for
Mother's Day. We've followed all the instructions and tried priming
the machine. I got about 2 tablespoons of hot water out and now
nothing. If I turn the steam nob to fully on, the motor makes a loud
clicking noise (frankly sounds dry) and after about 15 seconds, it
stops and the red alarm light comes on solid. We've checked the water
container and it lets water through if we push up on the filter. All
the appropriate green lights are on when we start (power, coffee, and
water). Does anyone have any troubleshooting suggestions? I'm
starting to really need that cup of coffee!





 
Date: 13 May 2007 17:20:40
From: Dave b
Subject: Re: Brand new Gaggia Syncrony Logic - won't prime
On May 13, 5:06 pm, Dave b <davebobbl...@gmail.com > wrote:
> On May 13, 3:41 pm, kch...@gmail.com wrote:
>
> > I just received a Gaggia Syncrony Logic Rapid Steam machine for
> > Mother's Day. We've followed all the instructions and tried priming
> > the machine. I got about 2 tablespoons of hot water out and now
> > nothing. If I turn the steam nob to fully on, the motor makes a loud
> > clicking noise (frankly sounds dry) and after about 15 seconds, it
> > stops and the red alarm light comes on solid. We've checked the water
> > container and it lets water through if we push up on the filter. All
> > the appropriate green lights are on when we start (power, coffee, and
> > water). Does anyone have any troubleshooting suggestions? I'm
> > starting to really need that cup of coffee!
>
> Did you press the "water" button? (if any)
>
> If there is water in the tank and you have nothing out, it needs to go
> back!
>
> sorry.
>
> Dave
> saeco / Gaggia service SE

it may take up to 30 seonds -- you have probably waited longer than
that! already.

dave



 
Date: 13 May 2007 21:46:23
From: Marshall
Subject: Re: Brand new Gaggia Syncrony Logic - won't prime
On 13 May 2007 12:41:15 -0700, kcholz@gmail.com wrote:

>Gaggia Syncrony Logic Rapid Steam

It sounds like the pump wasn't fully primed. Try to prime it again
until you get a steady flow.

Marshall


 
Date: 13 May 2007 14:06:33
From: Dave b
Subject: Re: Brand new Gaggia Syncrony Logic - won't prime
On May 13, 3:41 pm, kch...@gmail.com wrote:
> I just received a Gaggia Syncrony Logic Rapid Steam machine for
> Mother's Day. We've followed all the instructions and tried priming
> the machine. I got about 2 tablespoons of hot water out and now
> nothing. If I turn the steam nob to fully on, the motor makes a loud
> clicking noise (frankly sounds dry) and after about 15 seconds, it
> stops and the red alarm light comes on solid. We've checked the water
> container and it lets water through if we push up on the filter. All
> the appropriate green lights are on when we start (power, coffee, and
> water). Does anyone have any troubleshooting suggestions? I'm
> starting to really need that cup of coffee!

Did you press the "water" button? (if any)

If there is water in the tank and you have nothing out, it needs to go
back!

sorry.

Dave
saeco / Gaggia service SE