coffee-forum.net
Promoting coffee discussion.

Main
Date: 30 Oct 2006 18:43:09
From: cabinetbob
Subject: CMA Laurentis 2 group

Hi,

I have a 2 group CMA Laurentis machine. The left side group head works
fine but the right side doesn't dispense any water. When I flip the
dispense switch the water just bypasses the group head and flows
through the copper tubes into the drip cup under the drip tray. I've
disassembled the group head and cleaned it and cleaned the lines
leading from the boiler to the group head, still nothing. When I run
the left group head, I notice the flowmeter has a green led that lights
up, when the right group head is turned on, the flowmeter's led is very
dim or doesn't light up at all. Could the problem be the flowmeter?
All of the dosing buttons work and the solenoid on the 3-way works
fine.
Thanks for any help!
Rob





 
Date: 07 Nov 2006 17:42:55
From: cabinetbob
Subject: Re: CMA Laurentis 2 group
I took everything apart and everything seems clean, I noticed that when
I turn the group head on, the water just goes out the tube that dumps
into the drip cup. When I turn the left group on, which is the one
that works good, the water comes out the showerhead and the tube that
leads into the drip cup, is this normal? I took the boiler apart and
the small tank that holds water for the non working group head does not
even get any water in it, but the passages to it are all clear. I'm
starting to run out of ideas.
Thanks.

On Oct 31, 5:38 am, sprsso <acrit...@cfl.rr.com > wrote:
> Try cleaning your expansion valve. Follow the offending tube back
> towards its source and you'll find the valve. The flowmeter wouldn't
> cause this problem, but it could look dimmer if the water is flowing
> through it too rapidly. Good luck....al
> On 30 Oct 2006 18:43:09 -0800, "cabinetbob" <orosz...@hotmail.com>
> wrote:
>
>
>
>
>
> >Hi,
>
> >I have a 2 group CMA Laurentis machine. The left side group head works
> >fine but the right side doesn't dispense any water. When I flip the
> >dispense switch the water just bypasses the group head and flows
> >through the copper tubes into the drip cup under the drip tray. I've
> >disassembled the group head and cleaned it and cleaned the lines
> >leading from the boiler to the group head, still nothing. When I run
> >the left group head, I notice the flowmeter has a green led that lights
> >up, when the right group head is turned on, the flowmeter's led is very
> >dim or doesn't light up at all. Could the problem be the flowmeter?
> >All of the dosing buttons work and the solenoid on the 3-way works
> >fine.
> >Thanks for any help!
> >Rob- Hide quoted text -- Show quoted text -



 
Date: 31 Oct 2006 10:38:10
From: sprsso
Subject: Re: CMA Laurentis 2 group
Try cleaning your expansion valve. Follow the offending tube back
towards its source and you'll find the valve. The flowmeter wouldn't
cause this problem, but it could look dimmer if the water is flowing
through it too rapidly. Good luck....al
On 30 Oct 2006 18:43:09 -0800, "cabinetbob" <oroszrob@hotmail.com >
wrote:

>
>Hi,
>
>I have a 2 group CMA Laurentis machine. The left side group head works
>fine but the right side doesn't dispense any water. When I flip the
>dispense switch the water just bypasses the group head and flows
>through the copper tubes into the drip cup under the drip tray. I've
>disassembled the group head and cleaned it and cleaned the lines
>leading from the boiler to the group head, still nothing. When I run
>the left group head, I notice the flowmeter has a green led that lights
>up, when the right group head is turned on, the flowmeter's led is very
>dim or doesn't light up at all. Could the problem be the flowmeter?
>All of the dosing buttons work and the solenoid on the 3-way works
>fine.
>Thanks for any help!
>Rob