coffee-forum.net
Promoting coffee discussion.

Main
Date: 18 May 2007 21:05:40
From: Ton
Subject: Is the pump of my Rancilio Silvia expiring ?
The last few days I have a problem with my 1 1/2 year old Rancilio
Silvia. Occasionally it takes some 20 - 25 seconds before the pouring
begins, whereas normally it is in 7-10 seconds. I clean and backflush
(following Randy G's guide) regularly and have done it some 2 weeks ago
for the last time. I also descaled on that occasion. Is the pump dying
or could there be another cause ?




 
Date: 19 May 2007 14:37:07
From: Rusty
Subject: Re: Is the pump of my Rancilio Silvia expiring ?

"Ton" <thisisafakeforspam@hotmail.com > wrote in message
news:VLqdnTz788FiZdDbRVnygwA@xenosite.nl...
> The last few days I have a problem with my 1 1/2 year old Rancilio Silvia.
> Occasionally it takes some 20 - 25 seconds before the pouring begins,
> whereas normally it is in 7-10 seconds. I clean and backflush (following
> Randy G's guide) regularly and have done it some 2 weeks ago for the last
> time. I also descaled on that occasion. Is the pump dying or could there
> be another cause ?

Have you changed your beans or your grinding or tamping?

Rusty




  
Date: 19 May 2007 12:30:49
From: Ton
Subject: Re: Is the pump of my Rancilio Silvia expiring ?
Rusty wrote:
> "Ton" <thisisafakeforspam@hotmail.com> wrote in message
> news:VLqdnTz788FiZdDbRVnygwA@xenosite.nl...
>> The last few days I have a problem with my 1 1/2 year old Rancilio Silvia.
>> Occasionally it takes some 20 - 25 seconds before the pouring begins,
>> whereas normally it is in 7-10 seconds. I clean and backflush (following
>> Randy G's guide) regularly and have done it some 2 weeks ago for the last
>> time. I also descaled on that occasion. Is the pump dying or could there
>> be another cause ?
>
> Have you changed your beans or your grinding or tamping?
>
> Rusty
>
>


No, it happens with the same batch. And I use the same tamping.
Strange thing is that one time it goes right and the next time not.